Genlerinizi Keşfedin!

Bir kişinin belli hastalıklara karşı genetik yatkınlığını bilmesi, hastalık gelişmeden önce zamanında uygun önlemleri alabilmesini sağlar. Genetik testler kişiye kendi hayatını yönetme gücünü verir ve adeta bir yaşam kullanım kılavuzu sunar. Kişiler hastalıkların bir gün gelip kendilerini bulmasını pasif bir şekilde beklemek yerine, sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olmak için önceliklerini bilip tamamen kendilerine özgü önlemlerle ilgili her gün aktif olarak sağlıkları için bir şeyler yapabilirler. Buna göre kişilerin genetik faktörleri belirlenip, yatkınlıkları bulunan konularda genetik olmayan faktörlerde (çevresel ve yaşam tarzı gibi) değişiklik yapmaları, kendi sağlıklarını korumada kilit rol oynar.

Siz Neden Farklısınız?

Dünya üzerinde yaşayan her birey birbirinden farklıdır, bu farklılıkları fiziksel ve ruhsal olarak kişinin dış görünüşünden izlemek mümkündür. Nasıl hiçbirimiz birbirimize benzemiyorsak vücudumuzun her organı ve fonksiyonları da birbirinden farklıdır. Her hücremizin içinde bulunan, yaklaşık 2 metre uzunluğundaki DNA molekülü olarak yer alan genetik şifremiz, bizlerin hastalıklara olan eğilimlerinin önceden belirlenmesi ve önlenmesini sağlayacak bilgileri içerir. Aynı hastalığa sahip farklı insanların, aynı belirtileri aynı şiddetle göstermemesi genetik farklılıklarından kaynaklanır. Her bireyin hastalığı kendisine özeldir. Bu nedenle, hastalıklardan korunma yolları, tanısı ve tedavisi de kişiye özel olmalıdır.

Genetik testlerle genetik yapımızın şifreleri çözülene kadar her hasta aynı kabul edilir ve hepsine aynı tedavi süreçleri uygulanırdı. Oysaki günümüzde yapılabilen genetik testler ile, her bireyin genetik yapısı ve buna bağlı olarak bireysel farklılıkları ortaya konulabildiğinden; her birey, genetik yapısına uygun olarak taşıdığı hastalık risklerinden korunabilir, doğru tanı alabilir ve en etkili ve yan etkisi en az ilaç tedavisi ile tedavi edilebilir.

Hastalıkların kişide görülme olasılıkları, bunlardan korunma yöntemleri, hangi ilaçlardan faydalanıp faydalanmayacaklarını saptamak yapılacak genetik testler ile mümkündür. Günümüz modern tıp anlayışında geçerli olan kural, hastalıklara yakalanmadan onlardan korunmak, sağlıklı ve kaliteli yaşam için alınabilecek önlemleri hasta olmadan almaktır. Bu amaçla yapılacak olan genetik testler, uzun kaliteli ve sağlıklı yaşamanızı sağlayacaktır.

Genetik Analiz Kimler Yaptırmalı !

Genetik analizler kendi potansiyelinizi kullanarak daha kaliteli bir yaşam biçimine sahip olmanıza yardım eder.Hangi açılardan özellikle risk altında olduğunuzu ortaya çıkararak, o konulara odaklanmanızı sağlar ve sağlığınızı korumak için yapmanız gerekenleri size özgü bir biçimde ortaya koyar. Bu sayede kişiyi gereksiz endişelerden koruduğu gibi, gercekten birşeyler yapılması gereken durumları da ortaya çıkarır. Günümüzde kişinin genetik profilinin belirlenmesi medikal bakımın rutin bir parçası haline gelmiştir. Artık sağlıklı kişilerde bile bu analizler yapılarak sağlığın korunması amaçlanmakla beraber, genetik testlerden en fazla fayda sağlayacak gruplar bir sonraki sayfada belirtilmiştir.

DNA Testinden kimler avantaj sağlar !

  • 1- Ailelerinde kalıtsal hastalık bulunan kişiler: Bunlar icinde genetik hastalıklar yer aldığı gibi ailevi kanserler de yer alır (meme ve kolonkan seri vb.). Bu türde bir ailenin mensubu olan kişilerin kendilerinin hastalığa yakalanma riskleri tam olarak saptanabilir.
  • 2- Ailesinde kalp-damar hastalığı, diabet,kanser, hipertansiyon gibi hastalıklar bulunan ve bu hastalıklarla ilgili kendi risklerini öğrenmek isteyen kişiler.
  • 3- Kilo verme sorunu olanlar (Nutrigenetik):Güncel yaklaşımda bir kişinin kilo vermesi ve beslenmesi kendi genetik profiline uygun olan programlarla düzenlenebiliyor. Artık belli bir diyetin herkese aynı şekilde uygulanması yaklaşımı tamamen değişiyor. Kişilerin metabolizmasını düzenleyen genler açısından genotipleri belirlenerek, tamamen ken dilerine özgü diyet ve egzersiz programları geliştiriliyor.
  • 4- Metabolik sendrom riski olanlar: Yaşam standartları yükseldikçe kişilerin obezite yanında diabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları gibi durumların hepsinin birarada bulunduğu metabolik sendrom açısından riski de artmaktadır. Burada yapılan genetik testlerde özellikle kişilerin metabolik send romla ilgili genlerinebakılmakta ve kendilerine özgü riskleri saptanmaktadır.
  • 5- Egzersiz programlarını genetik kodlarına göre belirlemek isteyen kişiler: Bireyler farklı fiziksel kapasite ve özelliklere sahiplerdir. Bu özellikler in belirlendiği genetik testlerle, hangi tür fiziksel aktivitenin kişiye daha faydalı olacağı ortaya çıkarılmaktadır.
  • 6- Yasam biçimini en son bilimsel keşiflere ve uzman tavsiyelerine göre düzenlemek isteyen herkes bu testleri yaptırabilir.

EVoll Kişisel Genetik Testler Size Ne Kazandırır?

Sık görülen hastalıklara (kalp damar hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, kanserler, metabolizma hastalıkları, alerjik hastalıklar, obezite, diabet vb.) ait bireysel yatkınlıkların tespit edilmesi, bireysel yatkınlıkların yüksek olduğu hastalıkların gelişmesini önlemek yada geciktirmek için önlem alınmasını sağlar

Metabolizma testleri ile, besin intoleransı, sağlıklı zayıflama, metabolizmanın hızı konusunda bilgilenme ve öneriler ışığında metabolizmanın normale dönmesi ile ilgili önlemlerin alınmasını yardımcı olur.

Neden bizimle çalışmalısınız

  • 1- Testlerimizin, genetik ve tip alanındaki uzmanlarımızın kontrolü altında yapılır.
  • 2- Analizlerimiz en son bilimsel bilgilere ve rehberlere uygun olarak tasarlanmıştır.
  • 3- Analizlerde en uygun genetik belirteçler secilmektedir.
  • 4- Testlerimizde uluslararasi en son teknoloji ve standartları uyguluyoruz.
  • 5- Örneklerinizin ve bilgilerinizin gizliliği güve cemiz altındadır.
  • 6- Sonuçlarımız tarafınızdan açıkça anlaşılacak bir biçimde ifade edilecek, alınabilecek önlem ler hakkında ayrıntılı bilgi sağlanacak ve talebiniz halinde uzman doktorlarımız ile ortak çalışma imkanı sağlanacaktır.
  • 7- Genetik kilo kaybı ile ilgili test sonuçlarınız, talebiniz halinde genetik alanında uzmanlık sahibi diyetisyenimiz tarafından değerlendiril erek size özgü bir beslenme programı oluşturulacaktır.